PETRU ANGHEL

petru anghel(1931 - 2016), s-a născut în comuna Ciugud, judeţul Alba. Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti (secţia Limba şi literatură română), în 1954. Membru al Uniunii Scriitorilor din 1976. A colaborat la revistele: „România literară”, „Luceafărul”, „Tribuna”, „Steaua”, „Transilvania”, „Familia”, „Ateneu”, „Tomis”, „Rostirea românească”, „Discobolul”, „Observatorul” – München, Germania.

A debutat, ca elev, cu poezii, în revista elevilor din Alba Iulia, „Gând tineresc”, în anul 1947; în presa literară centrală a debutat în 1954, în „Gazeta Literară”, sub auspiciile lui Zaharia Stancu, care l-a încurajat.

Volumul de poezii Final deschis (Ed. pentru Literatură 1967) a marcat debutul său editorial. A publicat volumele de versuri: Final deschis, 1967; Firul de iarbă, 1970; Frumosule fiu, 1975; Fiinţa noastră cea de toate zilele, 1977 (premiul Asociaţiei Scriitorilor din Sibiu); Frunza, în octombrie, 1979; Foşnetul verii în Transilvania, 1983; Facă-se voia voastră, 1985; Fondul principal de cuvinte, 1986; Fascinația ierbii, 1988; Farmece pentru copii (din fermecate farmacii) 1993; Foamea de aer (selecţie din toate volumele) – 2003; Final deschis – antologie lirică, 2011.

Are în manuscris Frunza memoriei sau memoria frunzei, din care au apărut câteva secvenţe în revista „Discobolul” din Alba Iulia.

Membrii filialei